Recept na tuňákové lasagne

Ingredience na tuňákové lasagne

 

  • 1 balíček lasagní

  • olivový olej

  • 1 červená paprika

  • koření na těstoviny

  • 1 konzerva rajský protlak

  • 1 kelímek kysaná smetana

  • 100g ementálu nebo eidamu

  • 1 nebo 2 konzervy drceného tuňáka v oleji (podle velikosti zapékací mísy)

  • čerstvá bazalka

  • 1 střední pórek

 

Postup přípravy receptu na tuňákové lasagne

 

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu. Troubu necháme předehřát na 200 stupňů. Mezitim si připravíme tuňákovou směs.

 

Smícháme tuňáka (bez oleje z konzervy), rajský protlak, kysanou smetanu, koření na těstoviny a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme dle chuti.

 

Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme vždy lasagne a ně na vrstvu tuňákové směsi, kterou ještě posypeme nakrájeným pórkem, nakrájenou paprikou, čerstvou nasekanou bazalkou (může být i sušená) a nastrouhaným sýrem. Poslední vrstva bude tuňáková směs s pórkem a sýrem.

 

Tuňákové lasagne pečeme při teplotě cca 200 po dobu 30 minut. Dobrou chuť.