Recept na tuňákové lasagne
Ingredience na tuňákové lasagne
-
1 balíček lasagní
-
olivový olej
-
1 červená paprika
-
koření na těstoviny
-
1 konzerva rajský protlak
-
1 kelímek kysaná smetana
-
100g ementálu nebo eidamu
-
1 nebo 2 konzervy drceného tuňáka v oleji (podle velikosti zapékací mísy)
-
čerstvá bazalka
-
1 střední pórek
Postup přípravy receptu na tuňákové lasagne
Lasagne uvaříme dle návodu na obalu. Troubu necháme předehřát na 200 stupňů. Mezitim si připravíme tuňákovou směs.
Smícháme tuňáka (bez oleje z konzervy), rajský protlak, kysanou smetanu, koření na těstoviny a nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme dle chuti.
Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme vždy lasagne a ně na vrstvu tuňákové směsi, kterou ještě posypeme nakrájeným pórkem, nakrájenou paprikou, čerstvou nasekanou bazalkou (může být i sušená) a nastrouhaným sýrem. Poslední vrstva bude tuňáková směs s pórkem a sýrem.
Tuňákové lasagne pečeme při teplotě cca 200 po dobu 30 minut. Dobrou chuť.