Recept na lasagne s brokolicí a mozzarelou
Ingredience na lasagne s brokolicí a mozzarelou
-
1 balíček lasagní
-
500g brokolice
-
2 ks šalotky
-
200g mraženého hrášku
-
200g mozzarelly
-
50g másla
-
muškátový oříšek
-
50g hladké mouky
-
750 ml mléka
-
parmazán
-
olivový olej
-
sůl
Postup přípravy lasagní s brokolicí a mozzarelou
Brokolici umyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Očištěnou šalotku lehce na másle orestujeme, přidáme brokolici s hráškem a krátce na pánvi ponecháme. Na závěr osolíme dle chuti.
Z másla a mouky si uděláme jíšku a přidáme horké mléko a tak si připravíme bešamelovou omáčku. Dochutíme špetkou soli a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
Zapékací misku pokapeme olivovým olejem nebo vytřeme máslem. Do misky nalijeme trošku bešamelu a položíme předvařené plátky lasagní. Přikryjeme brokolicí, nahrubo nastrouhanou mozzarellou a bešamelovou omáčkou. Postup opakujeme dokud nám zbývají suroviny a místo v zapékací míse.
Poslední vrstvu ukončíme bešamelem, který posypeme nastrouhanou mozzarellou a parmazánem.
Lasagne vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut.