Recept na lasagne s brokolicí a mozzarelou

Ingredience na lasagne s brokolicí a mozzarelou

 

  • 1 balíček lasagní

  • 500g brokolice

  • 2 ks šalotky

  • 200g mraženého hrášku

  • 200g mozzarelly

  • 50g másla

  • muškátový oříšek

  • 50g hladké mouky

  • 750 ml mléka

  • parmazán

  • olivový olej

  • sůl

 

Postup přípravy lasagní s brokolicí a mozzarelou

 

Brokolici umyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky. Očištěnou šalotku lehce na másle orestujeme, přidáme brokolici s hráškem a krátce na pánvi ponecháme. Na závěr osolíme dle chuti.

 

Z másla a mouky si uděláme jíšku a přidáme horké mléko a tak si připravíme bešamelovou omáčku. Dochutíme špetkou soli a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

 

Zapékací misku pokapeme olivovým olejem nebo vytřeme máslem. Do misky nalijeme trošku bešamelu a položíme předvařené plátky lasagní. Přikryjeme brokolicí, nahrubo nastrouhanou mozzarellou a bešamelovou omáčkou. Postup opakujeme dokud nám zbývají suroviny a místo v zapékací míse.

 

Poslední vrstvu ukončíme bešamelem, který posypeme nastrouhanou mozzarellou a parmazánem.

 

Lasagne vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme asi 20 minut.