Recept na tradiční italské lasagne
Ingredience na tradiční lasagne
-
balíček lasagní
-
250g krájených rajčat
-
50g parmazánu
Ingredience na masové ragú
-
250 - 300g mletého vepřového masa
-
oregano
-
1 lžička plnotučná hořčice
-
1 lžička kečup
-
rajský protlak
-
sůl a mletý pepř
Ingredience na bešamelovou omáčku
-
strouhaný muškátový oříšek
-
50g hladké mouky
-
500ml mléka
-
50g másla
-
sůl
Postup přípravy receptu na tradiční italské lasagne
Lasagne připravíme dle návodu na obalu.
Připravíme si masové ragú. Mleté vepřové maso osmahneme na pánvi na oleje, přidáme pepř, sůl a oregáno. Poté přidáme rajský protlak, kečup a hořčici. Za občasného přilévání vody dusíme maso doměkka.
Připravíme si bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku a po troškách přiléváme mléko. Směs vymícháme do hustší omáčky. Mléko přidáváme po troškách a čekáme, dokud se všechno neprovaří. Jinak by nám vzniky velké hrudky. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.
Do pekáčku na dno dáme vrstvu lasagní a na ni vrstvu rajčat, dalé vrstva lasagní a vrstva bešamelu a dále vrstva lasagní a vrstva masového ragú. Tento postup opakujeme dokud máme suroviny a místo v pekáčku. Lasagne pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut.