Recept na námořnické lasagne

Ingredience na námořnické lasagne

  • 1 balení lasagne
  • 65g másla
  • 450g filetů z mořského ďasa
  • 200g  vyloupaných krevet
  • 200g žampionů
  • 40g hladké mouky
  • 600ml horkého mléka
  • 300ml smetany
  • 400g rajčat z konzervy
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 100g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř
     

Postup přípravy lasagní s brokolicí a mozzarelou

V hrnci rozpustíme jen 15g másla a osmahneme na něm nakrájeného mořského ďasa a krevety. Pak je vyjmeme a dá¬me stranou. Do stejného hrnce vsypeme žampiony, 5 minut restujeme, do-kud nezměknou, a přidáme k rybě. V hrnci rozpustíme zbytek másla, přisypeme mouku a připravíme jíšku. Odstavíme, postu¬p¬ně přilijeme mléko a dáme zase na plotnu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3–4 minuty do zhoustnutí. Přilijeme smetanu a vaříme další 3 minuty. Odstaví¬me, vmícháme rybu, krevety a žampiony, osolíme a opepříme dle chuti. Na dno pekáče nasypeme asi polovinu rajčat, posypeme bazalkou, rajčata osolíme a opepříme. Zakryjeme plátky lasagní a na ně dáme vrtvu smetanové omáčky s mořským ďasem a krevetami. Takto vrstvy střídáme, dokud máme suroviny. Poslední vrstva bude zbytek omáčky a tu posypeme parmazánem. Pečeme 30–40 minut v troubě předehřáté na 190 °C.